onsdag 22. april 2009

Ukens sending

NOVA NOIR

Torsdag morgen klokken 10:00 er Nova Noir klar med et fullspekket filmprogram:

* Australias urbefolkning, aboriginerne, er ikke én homogen gruppe, men ulike folk med forskjellige språk og kultur. Men hvordan er de blitt fremstilt på filmlerretet? Christian Teisnes ser nærmere på australsk films forhold til egen urbefolkning og hvorvidt de selv får fortelle sin egen historie med filmkamera som verktøy.

* Tre filmer er klare for kinolansering og vi skal gi deg svar på følgende sentrale spørsmål:

- Nicolas Cage skal redde verden fra den ultimate katastrofe i «Knowing», men kan han redde sin egen film mens han først er i gang?

- I «The Unvinted» etterforsker Anna sin stemor som hun mistenker for å stå bak morens død etter å ha blitt hjemsøkt av hennes gjenferd. Er dette nok en skrekkfilm av typen vi har sett ti ganger før, eller bringer den noe nytt til genren?

- Fransk nasjonalitet er for mange filmentusiaster et bunnsolid kvalitetsstempel. Men er situasjonskomedien «Tilbake til Provence» unntaket som bekrefter regelen?

* Manus er skrevet av Quentin Tarantino, som med sin velkjente balansevekt mellom bisarr humor og provokativ vold sørget for at filmen ble totalforbudt i England da den kom i 1993. Regien er ved Tony Scott og på rollelisten finner vi blant annet Christian Slater, Dennis Hopper, Gary Oldman, Christopher Walken og Patricia Arquette. Fredrik Guneriussen tar for seg kultklassikeren «True Romance» i ukens anbefaling.

Roger Grosvold og Hanne Jakobsen er ditt vertskap gjennom en hel time i filmens tegn. Det eneste du trenger å gjøre er å stille inn på FM 99,3 eller klikke deg inn på www.radionova.no.

Nova Noir – Film er best på radio

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar