lørdag 27. mars 2010

Påske Noir

Hva er påske for deg som liker film? Er det kristi død og oppstandelse i Passion of the Christ? eller Hercule Poirot? Den kjente belgiske detektiven dukket først opp på film i 1931 i filmen Alibi og har dukket opp med mange ansikter i mange filmer før David Suchet ble det ansiktet vi kjenner i dag. Men om påsken verken er en snuff film med jesus i hovedrollen, eller en supergayfantasticsmartass med bart så kan du få noen tips fra oss i Nova Noir:

The Robe (1953):

La oss begynne med de gammle. The Robe fra 1953 er en klassiker om du er i markedet for en film satt til tiden rundt korsfestelsen:


Easter Parade (1948):

Verdens gladeste musikal. Easter Parade med Judy Garland. Denne sangen er en genistrek. Bare tenk; en sang som heter A Fella with an Umbrella. Rihanna gå å legg deg. De gamle er fortsatt eldst! Om du ser hele filmen så dukker the King of Dance Fred Astaire opp også!!


Harvey (1950)

Filmen om Elwood P. Dowd som sansynligvis er litt koo koo. Han har en usynlig venn som heter Harvey en kjempe stor kanin. Elwood er en koselig mann, som ikke skader noen, men søsteren vil ha han på mental institusjon. Filmen som kan sees på som inspirasjonen til Donnie Darko's Frank har masse gode poenger som denne for eksempel:
"In this world..., you must be oh so smart, or oh so pleasant. Well, for years I was smart. I recommend pleasant. You may quote me."


Annie Hall (1977)

Filmen handler mer om det å være nevrotisk en påske. Men split screen scenen med Alvie's familie og Annie's familie skjer i påsken så vi slenger den med. Og kanskje Nova Noir kommer tilbake med mer Woody Allen etter påske? Hvem vet....


Bill and Ted's Bogus Journey (1991)

Har heller ikke noe med påske å hjøre bortsett fra at i denne undervurderte filmen finner vi en ond påskehare. uhuhuuuuuuuu.....


Ellers så håper vi at du får en fantastisk påske med masse kos og sjokolade. Vi er tilbake torsdag etter påske med mer god radio til deg og dine.

Happy Easter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar