søndag 2. mai 2010

Kinopremierer uke 17

La Nana

La Nana er en enkel film - enkel og sjarmerende. Den handler om hushjelpen Raquel, som klamrer seg fast til familien hun jobber for. Hun har ofret hele sitt liv for disse menneskene og fungerer som både hushjellp og familiemedlem. Raquel gjør sitt ytterste for å jage vekk de kvinnene moren ansetter for at Raquel ikke skal bli helt utslitt. Dette lykkes hun med til de grader, og Raquel ble for meg mer og mer irriterende. Det blir derimot andre boller når familien ansetter Lucy, en energisk og sta jente som ikke lar seg skremme.

Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er "feil" med denne filmen, men den imponerte meg bare ikke så veldig. Men filmen er fin, rett og slett. Den kan gjøre deg kraftig irritert med prepubertale Raquel og forsterkede vekkerklokkelyder, men dette er vel heller meningen. En ukomplisert film med en komplisert handling.

6/10 - Anmeldelse av Maiken Bolset

Iron Man 2

Endelig er vi tilbake i Marvel-universet igjen, denne gangen for runde to av Iron Man-serien! Vi møter Tony Stark der første film slutter, hvor han nettopp har annonsert til verden at det er HAN som er Iron Man. Dermed er han den første superhelten som har et offentlig alter ego, noe som både åpner, og begrenser, men hvorfor må du nesten se selv. Skurken i denne runden er den russiske fysikeren Ivan Vanko. Hans far bygde sammen med Tony Stark sin far det første utkastet til Iron Man-drakten. Ivan føler at Stark-familien har sviktet faren og han selv, og legger dermed ut på et hevntokt mot Iron Man.

Rent filmteknisk er dette CGI for alle penga, og det vil si masse eksplosjoner, mye action, og ikke fullt så mye annet.
Misforstå meg rett altså, men denne filmen virker med rette som en transport-etappe til film 3, som vi alle vet sikkert er rett rundt svingen.
Det er dermed ikke sagt at denne filmen er dårlig, nei tvert om! Denne filmen vil holde et kresent popcorn-publikum underholdt i de solide to timene denne filmen varer. Robert Downey Jr. beviser nok en gang at snerten arroganse gjøres best av han, Mickey Rourke er KJEMPE-russisk nemisis, innemellom på grensen til det parodiske, Sam Rockwell har en slik fantastisk klein tilstedeværelse at du får litt vondt uavhengig av hva han foretar seg, og Scarlett Johansson er knuse-deilig uansett hvordan du vrir og vender på det.

Alt i alt en god film du trygt kan drasse med deg gjengen på!

Litt nerdepirking helt på tampen: Russiske Ivan Vanko påstår at han var 12 år i fengsel i Russland, men fengselstatoveringene hans viser to feil.

1) Han har kun to X-er på hånden. Dette illustrerer at han kun har sittet inne i to år. Dårlig stil å skryte på seg, Ivan!

2) Akkurat på håndleddet har han(sikkert uten å mene det) en ukrainsk nasjonalist-tatovering. Tsk, tsk, Ivan! Du kan ikke bare tatovere deg fordi det ser kult ut! Se "Eastern Promises", så skjønner du hva tattiser betyr i Russland, din tullebukk!

8/10 - Anmeldelse av Knut Killmer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar