onsdag 8. september 2010

Sending 09/09-2010

I morgen 08/09-2010 klokken 10 begynner en sending uten like for Nova Noir. Nå som Harry Potter-feberen er på bristepunktet med hallisunasjoner og kaldsvett nakenhet har en av våre nydelige nye medlemmer laget en profil på selveste Alan Rickman. De fleste kjenner den bleike sexbomben som Severus Snape i den magiske Potter verdenen og vi skal få slukket vår kunnskaptrang/Harry Potter lyst (I hvert fall midlertidig) når Eline Ivarson tar oss med inn under overflaten på denne merkverdige skuespilleren.

Om ikke den britiske pirrelsen var nok og en parrade av så nydelig musikk at morgenen OG formiddagen din blir lysere, har vi i redaksjonen vært på en nesten ufattelig mengde spennende kinopremiærer denne uken.

Letters to Juliet: Endelig får vi vite om filmen hvor Mamma Mia stjernen Amanda Seyfried, nok en gang, reiser til Europa og ved hjelp av mystiske brev og kjærlighet klarte å skape nok en uforglemmelig filmopplevelse eller om hele filmens sjarme kommer til å ligge utelukkende i Gael García Bernals brune øyne og sjarmerende akksent.

Honning: En ny Tyrkisk/Tysk film hvor vi blir transportert inn i Tyrkias fjerne og underutviklede østlige Svartehavsregionen hvor en seks år gammel gutt vandrer gjennom de tette skogene på jakt etter sin savnede far. Faren er en birøkter, som reiste ut i skogene for å finne igjen sine bier. Finner han ikke faren truer sulten den lille familien.

I dagens program får vi til og med besøk av et gammelt medlem som ble hentet opp til film-anmelder profesjonelle verden og måtte derfor forlate oss, men vi vet hvor hjertet hans ligger og når han er i studio blir det heftige, opphetet og ekstra saklige diskusjoner i anmelder-rommet.

2.

Om ikke dette var nok har vi en time nummer to, hvor vi slipper til nok et nytt medlem i redaksjonen til å belære oss om intet mindre enn klassisk Luc Besson når hun tar for seg hans nyskapende Le Grand Bleu fra 1988.

Vi har fått et intervju med freelance animatøren Isak Gjertsen som for øyeblikket er i vinden med sin nye film Metropia.

Videre har vi sett på tre skandinaviske filmer med gigantisk forventningspress på seg og som straks har premiære for våre selektive øyne.

Submarino:En ny dansk film av Thomas Vinterberg som slo igjennom i Hollywood og resten av verden ved engelsspråklige så vel som danske spillefilmer. To brødre på livets skyggeside gjenforenes etter mange år i morens begravelse. De ønsker begge å begynne på nytt, men minnene fra en smertefull barndom er vanskelig å viske ut. Kan de få et normalt liv før det er for sent?

Limbo: Vi skal se på denne nye norske filmen fra norges nye stjerneregisør Maria Sødal som ikke nok med at hun fikk æren av å åpne filfestivalen i Haugesund også tidligere denne uken fikk æren av å vinne beste regi hos den internasjonale filmfestivalen i Montreal . Så får vi se hva ekspertene i Nova Noir sier om saken...

Brødrene dal: Endelig er kult barne- og ungdomsserien Brødrene Dal tilbake på kinolærretet. Hjemme i stua mekker Brødrene Dal på den nye tidsmaskinen de har kjøpt på TV-shop. Men plutselig går noe fryktelig galt, og maskinen forsvinner med Gaus og Roms ombord. Den dukker opp igjen i Vikingtiden, etter en 1000 års reise bakover i tiden, omtrent der fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo ligger i dag.

Dette blir som vanlig et program uten sidestykke. I call it two hours in heaven!


Siren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar