tirsdag 5. mai 2009

NOVA NOIR TORSDAG 7. MAI

Torsdag morgen klokken 10:00 er Nova Noir trofast på plass på FM 99,3 for å gi deg en time i filmens verden. Og på menyen kan vi love deg dette:

Et godt tegn på en kommende klassiker er dens evne til å skape grobunn for sitater som går inn i vår dagligdagse tale eller som trekkes frem når situasjonen er den rette. Reporter Gøte Strindler har tatt turen uten på gatene i Oslo for å sjekke hvilke setninger folk husker fra filmens verden.

J.J. Abrahams er mannen bak TV-serien ”Lost” og var sist kinoaktuell med ”Cloverfield” som best kan beskrives som en vellykket kloning mellom ”Godzilla” og ”Blair Witch Project”. Denne fredagen er han regi-aktuell med ”Star Trek”, men er dette film for fansen eller har det øvrige kinopublikummet vel så mye å hente fra en tur på kino?

”Coraline og den hemmelige dør” kombinerer fantasien til regissør Henry Selick (”The Nightmare Before Christmas”) og forfatter Neil Gaiman (”Sandman”). Forventningene kan med andre ord trygt omtales som skyhøye. Men makter filmen å innfri når den settes opp på kino fredag? Vi skal gi deg svaret.Takeshi Kitano har mange jern i ilden. For uten å skrive, regissere, klippe, og spille i sine egne filmer, kan han høres på japansk radio, ses på japansk fjernsyn, han er billedkunstner, han skriver bøker og han har en bakgrunn som stand-up komiker. På spørsmål om hvordan han får satt av tid til alle sine gjøremål, har Kitano ofte svart at å jobbe er som å sykle, slutter man å trå faller man av. Vår reporter Fredik Guneriussen har sett nærmere på denne energiske mannen.


I ”Ukens anbefaling” tar Christian Teisnes for seg ”American History X” fra 1998, et sterkt og dystert drama som gir et bilde av forvridde idealer og et USA i oppløsning.
Filmen viser på en troverdig måte et miljø vi i Norge og Europa er så alt for godt kjent med.


Roger Grosvold og Kristina Kuhlefelt er vertskap for timen mellom 10:00 og 11:00 hvor det også skal serves musikalske godbiter, så husk å stille inn på FM 99,3.

Film er best på Radio Nova!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar