søndag 6. desember 2009

Sirens liste over de 5 vidunderligste filmene fra 2000-tallet!

Her kommer min topp 5-liste og om du vil vite mer om filmene er det bare å trykke på tittelen på den filmen i listen du er interessert i og så vil denne magiske inter-highway linken slenge deg rett til den passende imdb siden, enjoy!

5. Napoleon Dynamite (2004)
Jeg elsker komedier, men dessverre føler jeg det lages flere dårlige enn gode komedier. Napoleon Dynamite må derfor på listen fordi den er både bra og dårlig i en sær og nydelig liten tidlig 90-talls pakke. Den er sammensatt av de mest ukomfortable karakterer som er ”tapere” på alle tenkelige måter satt i et tiår med lite flatterende vokabular og mote. Igjennom disse skaper duoen Jared og Jerusha Hess et unikt verdensperspektiv som man enten elsker eller hater og alle kan kjenne seg igjen i på en eller annen måte. Jeg fant min indre(og ytre) særhet en mye bedre egenskap da jeg så denne filmen mens jeg gikk på highschool i en liten by i Missouri.


4. Sin City (2005)
Er et sanselig og estetisk mesterverk. Uansett om man har lest den grafiske novellen den er basert på eller ikke vil man elske denne stjernespekkede innovasjonen i filmskapning. Som skap-nerd setter jeg stolthet i å ”lese før man ser” og ofte kan det ødelegge en filmopplevelse (som for meg med Watchmen), men denne er utrolig bra både i og utenfor den litterære kontekst.3. The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)
Dette er en vidunderlig skitten og mørk film. Jeg følte at jeg ble dradd inn i de kalde kanadiske Rocky Mountains og inn i en historie jeg ikke hadde brydd meg om hvis det ikke var for de vidunderlige skuespillerprestasjonene til Casey Affleck og Brad Pitt. Om ikke dette var nok er filmmusikken laget av den geniale Nick Cave som finner essensen i hver scene. Det er et samarbeid mellom filmskaper, komponist og skuespiller som har skapt noe hjerteskjærende og magisk.


2. Wristcutters: A love story (2006)
"What can I do about it now, kill myself again?" Da jeg så denne filmen for første gang var det utelukkende fordi Tom Waits var med i den, men det hadde jeg glemt et par minutter inn i filmen fordi dette er en nyskapende film med et utrolig detaljert plot. Den bruker kontraster og uberegnelig musikk til å fortelle en nydelig og viktig fortelling, samt å viser det at selvmord ikke er svaret eller løsningen uansett hvor langt nede man føler seg. Troverdig, full av medmenneskelig kjærlighet og en karakter basert på Eugene Hütz fra Gogol Bordello, kan det bli bedre?!

Og sist men ikke minst1. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)
Denne filmen er nydelig av mange grunner, men den er spesielt viktig for meg fordi dette er historien om en så godhjertet og positive person at den skaper et bilde av den typen menneske jeg skulle ønske jeg kunne være. Fargespillet som spiller en viktig rolle i hvorfor denne filmen er så bra komplimenterer det naive og spesielle ved Amelie og det særeste skybrudd og snodigste Zorro-maske kan ikke gjøre filmen mindre troverdig. Den perfekte film for alle anledninger og får meg til å felle en lykkelig tåre hver gang jeg ser den.

Synes du dette er en helt absurd topp 5-liste så vil jeg at DU skal kommentere, lage din egen eller kanskje bare laste opp et bilde av deg selv som flipper meg da bird og ikke minst kan du bruke din (eller min)utmerkede filmsmak til å vinne DENNE konkurransen!

Siren

Sjekk også ut tidligere lister fra redaksjonens medlemmer:
Gøte Strindler - Hanne Jakobsen - Fredrik Guneriussen

2 kommentarer:

 1. When theres a trap set out for you
  In every corner of this town
  And so you learn the only way to go is underground

  When theres a trap set out for you in every corner of your room
  and so you learn the only way to go is through the roof

  SvarSlett
 2. OOhoohooh through the roof, underground! :D

  SvarSlett