fredag 12. februar 2010

MPAA gjør det igjen

MPAA eller Motion Picture Association of America har gjort det igjen. For de som ikke er helt innbefattet med Amerikas filmkultur kan jeg si at MPAA er ansvarlige for å gi en film aldersgrense, jakte på filmpirater og annet byråkratisk fanteri. Når det kommer til aldersgrenser opererer MPAA med:

- G = alle aldersgrupper
- PG = pass på voksne, noe i denne filmen er ikke for barn
- PG-13 = anbefales ikke for de som er under 13
- R = de under 17 må være i følge med foreldre
- NC-17 = man MÅ være eldre enn 17 for å se filmen

Men friheten står sterkt i US of A og foreldre trenger selvfølgelig ikke å følge rådene til MPAA. Dette fører til at de beskriver, med korte ord, hvorfor filmen har fått den "aldersgrensen" den har. Og da blir det naturlig nok mange rare og/eller morsomme tekster. Som f. eks. Twister som fikk PG-13 for intense depiction of very bad weather.

Og nå har de altså gjort det igjen. Tim Burton's Alice in Wonderland har fått PG for fantasy action/violence involving scary images and situations, and for a smoking caterpillar.

Hurra!

3 kommentarer:

 1. Oh, Motion Picture Association of America you silly goose! Har du sett This Film is not Yet Rated http://www.imdb.com/title/tt0493459/.
  Filmen er ikke så bra, men det den forteller er ganske sykt!

  SvarSlett
 2. Ja, den har jeg sett! Vurderte å nevne den i blogposten også, men syns den ikke var sååå spesiell. Men ja MPAA er noen rare gjess, det skal være sikkert og visst.

  SvarSlett
 3. MPAA... ja, alltid mye gøy fra dem. Det må sies at jeg har hatt mine tvil om hva den larven røyker (alle som har hørt "White Rabbit" av Jefferson Airplane skjønner nok hva jeg mener,) men å putte den i vurderingen? Den var... ny.

  SvarSlett