onsdag 25. november 2009

Dokumentariske tilstander

Michael Moore er kinoaktuell med Capitalism – A Love Story, Ingvar Ambjørnsen skal snakke ut om seg selv i den kommende Den hvite niggeren og i skrekksuksessen Paranormal Activity
tas alle knep i bruk for å viske ut skillet mellom virkelighet og fiksjon der den utgir seg for ekte vare.

Historier fra virkeligheten overgår ethvert filmmanus og torsdag klokken 10:00 skal Nova Noir vie sendingen til dokumentarfilm.

Tune inn på FM 99,3 torsdag klokken 10:00 for en smakebit av den virkelige verden.

I Encirclement – Neo-Liberalism Ensnares Democracy utforsker regissør Richard Brouillette hvordan multinasjonale finansmenn, tenketanker, IMF, Verdensbanken og politikere har skapt et virtuelt globalt skyggeparlament som stripper nasjoner for kraft og gir ressurser til det private markedet. Den prisvinnende filmen vises under Oslo Internasjonale Filmfestival og Nova Noir får besøk av Brouillette i studio.

Dagbladet sjekket for en tid tilbake siden hvordan norske filmanmeldere vurderer norsk film – og der troner dokumentaren med de desidert beste terningkastene. Fortjent eller ikke: det krever en nærmere titt. For hva vet du egentlig om norsk dokumentarfilm? Vår reporter Hanne Jakobsen har tatt et dykk ned i norske fortellinger fra virkeligheten.

Signert den anerkjente fotografen og musikkvideoregissøren David LaChapelle, forteller Rize oss om to beslektede subkulturer innenfor dans i Los Angeles: Clowning og Krumping. Radikalt, levende og energisk er stikkord for danseformer som har fått enorm betydning for svarte samfunn på flere plan: Som spirituelt og kunstnerisk uttrykk, som alternativer til gjengkriminalitet og som grobunn for samhold. Gøte Strindler forteller deg mer om Rize.

I tillegg skal vi guide deg gjennom noen av ukens kinopremierer: Vi tar et kritisk blikk på 3D-skrekk i The Final Destination 3D og vi har sett siste del av Stieg Larssons Millenium-trilogi, Luftslottet som sprengtes.

Så skru inn radioen på FM 99, 3 eller klikk deg inn på www.radionova.no/lytt klokken 10:00 torsdag morgen. Reprise fredag 08:00 samme sted.

Nova Noir – Film er best på Radio Nova, FM 99,3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar