mandag 23. november 2009

Leger og bart

Filmens verden er aldri uten begivenheter, og her er noe av det mest interessante som har skjedd i det siste:


- Knut Erik Jensen lager film om Mads Gilbert - en av de to legene som rapporterte fra Gaza i fjor vinter. Meget spennende, særlig fordi Gilbert ikke er kjent for å la konvensjoner og "politisk korrekthet" moderere utsagnene noe videre.

- New Moon slo IKKE The Dark Knight på inntjening i åpningshelgen. Nova Noir trakk et lettelsens sukk. Ikke at det ikke er lov til å like New Moon - men den skal da bøtte meg ikke tjene mer enn den filmatisk og dramaturgisk brilliante Dark Knight (PS: Dette er også et hint om at New Moon sannsynligvis ikke sniker seg inn i topp-10-lista vår..)

- Barten til Michael Cera er helt utrolig schtøgg.

- Burma VJ, det nordiske samarbeid med blant annet Torstein Nybø som produsent, er på shortlista til å bli Oscarnominert til årets dokumentar. Det betyr at den er blant de 15 som kjemper om én av de fem nominasjonene - som igjen skal kjempe om statuetten. Kanskje ikke kjempesannsynlig at den vinner (hvorfor ikke? Hør på sendingen på torsdag kl 10, så får du svaret!), men allikevel en verdig plassering.

- Film er som kjent fortsatt best på radio.

- Traileren til Tomme Tønner, Norges nye gangsterkomedie, er ute og ser lovende ut. Vi gleder oss i hvert fall. Dessuten havnet opptil flere av våre redaksjonsmedlemmer uforvarende oppi filmingen i sommer, med det resultat at filmen kommer til å granskes med lupe etter kjente rygger og bakhoder. Ingenting er som litt ekstra PR!

Mer har skjedd, og mer skal skje, men her fikk du en liten oppdatering på noe av det som er interessant akkurat nå. Det fine med film, er at det aldri slipper opp for stoff.

Og på tale om:

Er det noe du vil vi skal se nærmere på - enten her eller på radioen? Har du et eller annet du synes er kjempeinteressant, og som du tenker "Hvorfor har ikke noen egentlig laga et innslag om det ennå?" Gi oss beskjed, da vel - her, på Facern, på e-post eller via ropert (det siste er minst anbefalt) - så skal vi se om vi ikke får gjort noe med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar