fredag 27. november 2009

Ukens kinoanmeldelser uke 48

Det er fredag, og dermed guider vi deg tradisjonen tro gjennom hva du burde bruke ditt hardt tjente studielån på. Apropos studier så nærmer det seg eksamen med skummel fart for oss i Nova Noir også - og det reflekteres dessverre i hvor mange filmer vi får sett. Denne uken ble det bare 2/5, men vi lover å komme sterkere tilbake snart!

Men hva synes vi så om de to?

The Final Destination 3-D Anmeldt av Fredrik Guneriussen

Stuntmann David R. Ellis (Snakes on a Plane, Final Destination 2) serverer oss den originale Final Destination-filmen i en ny stunt,- og effektoppgradert versjon. Ja, historien er såpass lik at den nærmer seg en remake. Nick O'Bannon får syner av et racerbilløp som går skeis, og han tar med sine venner og flykter fra åsstedet som blir totalvraket. Ungdommene lurte døden, men døden liker ikke å bli lurt og prøver å få has på de overlevende i resten av filmen.

The Final Destination baserer seg i stor grad på 3-D effekten som overraskende og innovativ, men filmen i seg selv blir for forutsigbar og rett og slett kjedelig. Skuespillerne er forferdelige, historien dårlig og filmen en eneste stort rot. Anbefales kun for gutte/jentegjenger i 14årsalderen.

Karakter: 3/10


Luftslottet som sprengtes
Anmeldt av Fredrik Guneriussen

Lansering og distribusjon såpass tett opptil de foregående filmene er et genialt salgstriks. Men den tredje filmen i Stieg Larssons Millenium-trilogi baserer seg i altfor stor grad på de tidligere filmene. Historien fungerer KUN om du har sett eller lest de første to installasjonene! Når det er sagt er skuespillet solid og det er deilig å se Noomi Rapace tonet litt ned og mer menneskelig enn tidligere.

Bildene er pene og manuset relativt tight, men for anmelderens del ble det litt for mye oppnøsting av tråder, bla-ing i ark, telefonsamtaler og byråkrati. Og alt for lite krim. Men dette er en film som må sees i sammenheng med de andre, og historien fortjener kanskje en såpass omstendig avslutning? Men som enkeltstående film blir Luftslottet svak.

Karakter: 6/10

Hør anmeldelsene på nettsidene til Radio Nova - sendingen gikk den 26. november.

God kino!


OsloKino har denne helgen også premiere på Skoleklassen, Five Minutes of Heaven og Delta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar