torsdag 12. november 2009

Ukens kinoanmeldelser uke 46

Det er igjen torsdag, og det er igjen på tide å finne veien til nærmeste kinosal. Som vanlig hjelper Nova Noir deg i villnisset av filmer å velge mellom - og her er det vi mener du burde se:

Couples Retreat Anmeldt av Roger Grosvold

Fire vennepar reiser til et luksuriøst hotell hvor det ene paret tenker jobbe med ekteskapet mens de andre planlegger å kose seg i sola. Men snart oppdager de at deltakelsen i par-terapien er alt annet enn frivillig.

«Couples Retreat» er Hollywood på sitt verste – Null kontakt med den virkelige verden og klisjéer like klamme som fluepapir, uinspirerte skuespillere og familieverdier som minner en klissen Kelloggs Cornflakes-reklame. Se den eventuelt gratis på TV, men det uansett 2 timer du aldri får tilbake.

Karakter: 2/10


2012
Anmeldt av Christian Teisnes

Jackson Curtis (John Cusack) skjønner at verden er i ferd med å gå under etter et møte med den eksentriske regjeringsmotstanderen og radiomannen Charlie Frost (Woody Harrelson). Han kjemper for familiens og sin egen overlevelse, samtidig som jorden under bena hans er i ferd med å gå i oppløsning. Året er 2012 og mayakalenderen går mot slutten. Jordens indre koker og det topphemmelige Institute for Human Continuity har en plan for å sikre menneskehetens eksistens. Dessverre kan de ikke redde hele verden.

2012 er en vanvittig underholdende katastrofefilm fra Roland Emmerich. (Independence Day, The Day After Tommorow). Den sprenger grenser når det gjelder spesialeffekter og det hele er konstant over the top. Her skal det underholdes og 2 timer og 30 minutter raser avgårde fortere enn du klarer si sprengstoff og fenghette. John Cusack gjør en god rolle og klarer delvis å holde bakkekontakten i denne heseblesende actionfilmen. Det som trekker ned er en skuffende parodisk Woody Harrelson i rollen som Charlie Frost og et par scener som blir for vanskelig å svelge rått. Dette er ren underholdning for alle pengene og bør definitivt oppleves på kino for den beste seeropplevelsen.

Karakter: 8/10


Capitalism: A Love Story Anmeldt av Hanne Jakobsen

Michael Moore er tilbake, og er denne gangen sint på kapitalismen som system. Dokumentaren går gjennom kapitalismen, finanskrisen og ser på hva dette har gjort med den jevne amerikanske borger - som vanlig kommentert av Moore selv.

Det lages sjelden uviktige dokumentarer, og det er ikke tvil om at Capitalism: A Love Story også har et budskap det er verdt å legge merke til. Dessverre kommer filmen godt over et år for sent. Finanskrisen er kjent stoff, og Moore klarer ikke å gjøre dette verken poengtert eller nyskapende. Mannen selv blir for mye show, selv om noen av kommentarene fortsatt får deg til å humre. Det som redder filmen er enkelthistoriene og de få overraskende faktaene han kommer med, som fortsatt er interessante og viktige. Men i det store og hele er dette en film som ikke forteller deg noe nytt - og dermed feiler i sin grunnleggende hensikt.

Karakter: 5/10


Som vanlig kan du høre anmeldelsene i sin helhet på Nova Noirs hjemmesider.

God kinohelg!


I tillegg har Tokyo Sonata og Julenatt i Blåfjell premiere denne uken. Sjekk ut mer om filmene på OsloKino sine hjemmesider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar