onsdag 18. november 2009

Hjemmekino, Natalie Portman og filmfestival

Nova Noir tar over morgenshowet på Radio Nova FM 99,3 torsdag klokken 10:00 og nok en gang serverer vi filmstoff for enhver smak:
  • Hjemmekino er noe alle har lyst på. Et eget rom med massiv prosjektor og lærett, de feteste høytalerne så lyden slår deg en halvmeter tilbake når de rumler, stressless stoler med koppholder og stilrent interiør med favorittfilmene i plakatform på veggene. De fleste av oss handler ikke på disse lystene og prioriterer andre ting. Men noen har tatt første skrittet og kjøpt seg en liten prosjektor eller en billig surround anlegg og det kan være det starten på en dyr hobby; en lidenskap. Gøte Strindler har møtt Bjørn Erik Forberg. Han driver NORCIN, som bygger hjemmekinoer for private og selskap over hele landet. Han har vært involvert i de råeste hjemmekinoene som finnes her i landet og forteller om hva et bra anlegg kan by på og hvordan miljøet fungerer.
  • Hun ble oppdaget som modell i en alder av 11, men gikk raskt over til skuespill og filmdebuterte i Luc Bessons kritikerroste «Leon» i 1994 før hun for alvor ble verdenskjent i rollen som Padme Amidala i den siste Star Wars-trilogien. Hun har fullført en bachelorgrad i psykologi ved Harvard. Hun snakker engelsk og moderne hebraisk, fransk, tysk og japansk, og kan litt spansk. 2. juledag er hun er klar for norske kinoer både forann og bak kamera i den romantiske «New York, I Love You» hvor 11 regissører forteller sine små historier fra The Big Apple. Siren Løkaas forteller deg mer om israelskfødte Natalie Hershlag, bedre kjent under kunstnernavnet Natalie Portman.
  • 19. – 29. november går årets Oslo Internasjonale Filmfestival av stabelen. Et blikk på programmet tilsier at det blir utfordrende å sjonglere eksamenslesing og kinoturer med en meny bestående av blant annet midnight/grindhousefilmen «Bitch Slap», «Double Take» hvor Hitchcocks filmer settes opp mot samtidens kalde krig, animasjonseventyret «Fantastic Mr. Fox», Hanekes Gullpalme-vinner «Det hvite båndet» og Heath Ledgers siste rolle i «The Imaginarium of Doctor Parnassus». Vi får festivalsjef Tommy Lørdahl i studio for å snakke om både program og gjester.
I tillegg anmelder vi premiereklare kinofilmer: Den franske thrilleren «Alt for henne», utilslørt hverdagsrealisme blant illegale immigranter i «Los Bastardos» og vampyrsagaen «Twilight: New Moon».

Så skru inn radioen på FM 99, 3 eller klikk deg inn på www.radionova.no klokken 10:00 torsdag morgen. Reprise fredag 08:00 samme sted.

Fikk du ikke med deg sendingen? Her kan du få med deg de fem siste sendingene.

Nova Noir – Film er best på Radio Nova FM 99,3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar