torsdag 5. november 2009

OIFF - uten ambisjoner?

Tema kom opp i redaksjonen her om dagen: Hvor blir det av Oslo Internasjonale FilmFestival? I skrivende stund er det skarve to uker igjen til oppstart, og ingenting skjer, i hvertfall ikke på nettsidene deres. Der ligger det link til fjorårets program, samt oppfordring til å følge festivalen på twitter, Facebook osv.

Er det bra nok?
Dessverre.

Det er flott at Oslo har en "internasjonal" filmfestival, men hvordan skal man kunne fronte noe slikt uten program 14 dager før start? Folk flest trenger tid til å planlegge. Sett for eksempel at de klarte en bragd av typen da Kosmorama i Trondheim nesten klarte å få Steve Buscemi til byen. Selv om han avlyste i siste øyeblikk (tidenes skuff), var mannen et trekkplaster i lange tider - OG man får anta at flere enn én havnet inn på programmet til festivalen på grunn av trekkplasteret, og sånn fikk med seg en flott kulturopplevelse eller to. Stikkordet er PR og forberedelser. Vi trenger heller ikke gå utenfor byen, om vi vil ha eksempler: Film fra Sør og også til en viss grad Skeive Filmer var flinke til å fronte seg selv opp mot festivalstart.

Så kan vi jo filosofere: er hele tre festivaler litt mye for en by som Oslo på like mange måneder? Er publikum film-mette og/eller blakke?

Nova Noir sier NEI og stemmer for mer festival, oftere og med et program som er verdt å bruke penger på.

Kom igjen, OIFF! Vi venter i spenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar