lørdag 21. november 2009

Ukens kinoanmeldelser uke 47

Sent, men godt, er det noe som heter. I disse konkurransetider tar ting litt tid, men her kommer endelig ukens kinoanmeldelser fra Nova Noir - i bloggform.

(Konkurransetider, sier du? Hva betyr det? LES HER)

Alt for Henne (Pour Elle) Anmeldt av Christian Teisnes
Regi: Fred Cavayè

Hverdagsidyllen brister for Lisa & Julien når Lisa blir dømt for mord. Julien innser de kalde fakta og blir besatt av tanken på å befri sin kjære bak murene.

Alt for henne er en drivende god fransk spenningfilm og skuespillerne leverer med et stort følelsesregister. Det er spenning og nerve hele veien i filmen som balanserer mellom familiedrama og action.
Karakter: 7/10


Los Bastardos Anmeldt av Christian Teisnes
Regi: Amat Escalante

Vi blir kjent med Jesús og Fausto i denne utfordrende filmen som berører forholdet mellom Usa og Mexico. Los Bastardos er en kompromissløs skildring av et samfunn som er på vei mot moralsk forfall.

Hvis du føler at du trenger å få trimmet litt på hjernebarken så er Los Bastardos et godt alternativ. Den beveger med sitt formspråk og er utvilsomt en av årets sterkeste filmer.

Karakter: 9/10


The Twilight Saga: New Moon Anmeldt av Hanne Jakobsen
Regi: Chris Weitz

Historien om vampyren Edward og den dødelige Bellas forhold fortsetter, men denne gangen er det trøbbel i paradis. Edward stikker av, Bella søker trøst hos sin gode venn Jacob - men det er noe som ikke helt stemmer.

New Moon er en film ene og alene for fansen. Twilightfantastene vil finne bøttevis med underholdning her, men for alle andre er dette klissete såpeserie med dårlig skuespill, platt manus og en sakte og forutsigbar handling.

Karakter: 3/10


Hør alle anmeldelsene i sin helhet her - sending 19/11-09
Nova Noir - film er best på kino.

I tillegg har følgende filmer premiere: Fryktelig lykkelig, I skyggen av varmen og Rød som himmelen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar