fredag 6. november 2009

Ukens kinoanmeldelser uke 45

Det er fredag, og det betyr kino for mange av oss. Men hva skal man se? Hvordan skal man velge? Nova Noir hjelper deg så gjerne!

Her har du oversikten over hva vi mener du burde bruke kinopengene dine på denne uken:

LAW ABIDING CITIZEN Anmeldt av Roger Grosvold

Clyde Shelton (Gerard Butler) sverger hevn mot både sin families mordere og rettsapparatet som sviktet ham. Men hvordan klarer han å fortsette sitt hevntokt når han selv sitter bak lås og slå?

Law Abiding Citizen retter solid kritikk mot rettssystem og moral samtidig som den holder et høyt spenningsnivå hele veien gjennom med sin katt og mus-lek. Filmen gjør en genistrek ved å antyde de voldeligste scenene fremfor å vise det i klartekst og samspillet mellom Gerard Butler og Jamie Foxx sitter som et skudd. Mot slutten tar action over for den kritiske brodden, men Law Abiding Citizen er uansett verdt kinobilletten.

Karakter: 8/10


MAN TENKER SITT Anmeldt av Roger Grosvold

Sebastian er et enebarn på 11 år som bor sammen med sin mor i en liten forstad i Sverige. Her observerer han nabolaget omkring ham og gjennom hans øyne og betraktninger blir vi vitne til grumset som ligger bak fasaden.

Man tenker sitt er så lavmælt til tider at den blir kjedelig. Filmens største problem er at den har ingen egentlig handling å vise til og karakterutviklingen er lik null og det er . Kun enkelte nydelige kameraføringer og bildeutsnitt berger Man tenker sitt fra å bli en gjennomført selvhøytidelig, kvasiintellektuell og søvndyssende filmopplevelse.

Karakter: 2/10

A SERIOUS MAN Anmeldt av Fredrik Guneriussen

Larry Gopnik bor i en typisk amerikansk forstad med kone, barn og et mattegeni av en hjelpeløs onkel. Han jobber på universitetet med elever han ikke skjønner seg på. Barna hans vil bare ha ham for hans penger. Når forholdet til kona sakte forverres glir Larry sakte ned i selvhat og depresjoner. Alt sett med Coen-brødrenes svarte humor.

A Serious Man er Coen-brødrenes komiske comeback etter den noe ustablie Burn After Reading. Og også den jødiske komediens retur etter at Woody Allen har flyttet til Barcelona og Seinfeld fortsatt sitter igjen på 90-tallet. Ha det bra til politisk korrekt hvit komikk og et rungende velkommen tilbake til Coen-brødrene!

Karakter 8/10


SIN NOMBRE Anmeldt av Hanne Jakobsen

Gjengmedlemmet Casper og tenåringsjenta Sayra slår seg sammen på togreisen fra Guatemala, via Mexico og på vei mot USA. Deres reise danner bakgrunn for et vennskap, og for problemene som er på vei til å innhente Casper.

Sin Nombre har ikke tidenes mest originale handling. Det som gjør denne filmen bedre enn de fleste i sin sjanger, er derfor realismen. Filmen går tettere, føles mer ekte og dramatikken er verken overdådig eller pretensiøst. Det blir et godt, og viktig, innblikk i et av de store temaene innen immigrasjon i verden i dag.

Karakter: 7/10


NB! Samtlige anmeldelser kan høres i sin helhet på Nova Noirs hjemmesider - sending 05/11/09I tillegg til disse har A Christmas Carol, Jeg elsket henne, Kaos i landsbyen, Land of the Lost og Saw 6 premiere denne uken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar